Aanbod van de bibliotheek

Pasje

Een gratis bibliotheekpasje voor een jaar voor NL-cursisten (dat zijn de mensen die aantoonbaar Nederlands leren, via een school of een vrijwilligersorganisatie).

Nederlands oefenen
  • Boeken op het NL-Plein:
  • Leermethoden: voor laag- en hoogopgeleiden. Voor mensen die beginnen met Nederlands leren tot en met mensen die studeren voor het Staatsexamen NT2 programma I of II. Voor alle vaardigheden (luisteren, spreken, lezen en schrijven) hebben we boeken, vaak met cd.
  • Lezen: boeken op 3 niveaus om het lezen te oefenen. Het zijn volwassen verhalen in eenvoudig Nederlands.
  • (Beeld)woordenboeken
  • Digitaal leren en oefenen. Op elke publiekspc in alle Bibliotheken kun je met een pasje 2 uur per dag internetten, dus ook oefensites gebruiken.
  • Een inloopspreekuur op ons Taalplein in Schalkwijk. Daar kun je van maandag t/m donderdag van 14.00 tot 17.00 komen oefenen op de pc’s. Je kunt er ook terecht op dinsdag- en woensdagochtend van 10.00-12.00 uur. Daar is dan ook Bedasso, onze NL-coach, aanwezig om je op weg te helpen.
Activiteiten
  • Lessen: in Schalkwijk geven 3 vrijwilligers samen 5 ochtenden les aan vrouwen. Zij zijn oud-docenten die onafhankelijk van een school in onze ruimtes lesgeven.
  • Leesclubs: in de vestigingen Noord en Schalkwijk leest een vrijwilliger met een groepje een boek in eenvoudig Nederlands. In de Bibliotheek Haarlem Noord van 19.00 tot 20.00 uur op maandagavond en in de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk van 10.00 tot 11.00 uur op donderdagochtend.
  • Schrijfclubs: in Schalkwijk en Noord zijn Schrijfclubs die onder leiding van een vrijwilliger woorden en eenvoudige zinnen leren schrijven. In Noord van 13.00 tot 14.30 uur op dinsdag en in Schalkwijk van 13.30 tot 15.00 uur op donderdag.
  • Taalcafé: één keer in de maand wordt in Schalkwijk een Taalcafé georganiseerd, steeds met een ander thema. In de Bibliotheek Hillegom is een wekelijks Taalcafé op dinsdagmiddag. Alle actuele informatie over activiteiten vind je op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.
Taalspreekuur

Vanaf januari 2016 houden we in Schalkwijk een Taalspreekuur, op dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur en donderdagmiddag van 15 tot 17 uur. We geven informatie over scholen, cursussen en andere organisaties waar je Nederlands kunt leren. Iedereen mag binnenlopen voor een gratis advies.

Website

Op onze website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl vind je alle informatie over waar je Nederlands kunt leren handig bij elkaar.

Meer weten? Je bent van harte welkom op het Taalspreekuur of stuur ons een mailtje (nl@bibliotheekzuidkennemerland.nl). Tot ziens in de Bibliotheek!