Bezoek aan Frans Halsmuseum

Verslag van Aukje Beenhakker, taalcoach in Heemstede
Op 21 april gingen wij, een groepje taalcoaches en statushouders, onder leiding van taalcoach en stadsgids Peter van Wingerden naar het Frans Halsmuseum. De deelnemers zonder Museumkaart mochten gratis naar binnen dankzij de bereidwillige medewerking van het museum. Voorafgaand aan het bezoek heeft Peter ons tijdens een korte wandeling verteld over de geschiedenis van Haarlem. Ik weet nu bijvoorbeeld waarom Haarlemmers muggen worden genoemd en waarom de toren van de Bavo een beetje scheef staat. Ook heb ik geleerd dat Damascus en Aleppo vele malen ouder zijn dan onze stad.
In het prachtige museum (met overal schitterende boeketten) doken we in de geschiedenis van het gebouw en de verschillende schilderstijlen. Door Peter’s verhalen gingen de schilderijen nog meer leven. Voor de taalcoaches was de informatie boeiend en verdiepend, voor de statushouders juist een leuke introductie van de veelbewogen geschiedenis van de stad van ons allen. En buiten dat natuurlijk goed voor de Nederlandse taal én gezellig met elkaar.
Peter gaat voor de zomervakantie nog 2 maal naar het Frans Hals museum. Dat is dan ook weer gratis voor wie geen Museumkaart heeft. Ik kan het iedereen enorm aanraden.
Er is per datum plaats voor maximaal 10 deelnemers dus meld je snel aan via taalcoacheszuidkennemerland@gmail.com
De data zijn: donderdag 15 juni 13:30 uur en dinsdag 27 juni 11:00 uur.
Na de zomer gaat Peter af en toe een stadswandeling maken. Dan gaan Tolien (uit Aleppo) en ik zeker weer mee!