Speurtocht Leyduin (2)

Zaterdag 3 september is de speurtocht in Leyduin gelopen door weer andere taalcoaches. Zo kregen taalcoaches, die doordeweeks een baan hebben, de kans om ook mee te doen. Alweer een stralende zon! De speurtocht die weer zeer gewaardeerd werd, werd weer afgesloten in de tuin.
Wilt u ook met uw nieuwkomer naar buiten en daarbij de taal inzetten? Haal het boekje Taal in de Praktijk bij Willeke van Asperen, Bartoklaan 53, 2102 ZD Heemstede,
willekevanasperen@gmail.com   /   tel. 023-8222254 of 06-57211032  of download het boekje via www.hetbegintmettaal.nl/vrijwilligers/   login via Extranet.

Speurtocht in Leyduin

Onder een stralende zon heeft een groepje enthousiaste taalcoaches met hun nieuwkomers deelgenomen aan de speur- /wandeltocht in Leyduin op woensdag 15 juni jl.
De tocht nam iets meer tijd in beslag dan verwacht, maar dat was prima. Er viel zoveel te zien en te lezen! Naast het heerlijk buiten zijn, wandelen en speuren werd de Nederlandse woordenschat flink uitgebreid. Nieuwe woorden werden genoteerd en zullen tijdens een volgende taalles worden herhaald. Het was ook fijn om na afloop in de tuin onder het genot van een drankje elkaar te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.
Kortom een waardevolle activiteit, die zeker opnieuw aangeboden zal gaan worden!

PS: Wilt u ook met uw nieuwkomer naar buiten en daarbij de taal inzetten? Haal het boekje “Taal in de Praktijk” bij Willeke van Asperen, Bartoklaan 53, 2102 ZD Heemstede,
willekevanasperen@gmail.com   /   tel. 023-8222254 of 06-57211032
of download het boekje via www.hetbegintmettaal.nl/vrijwilligers/   login via Extranet.

Aciviteiten zomer 2022

We organiseren een speur- /wandeltocht voor taalcoaches en hun nieuwkomers. We wandelen op Landgoed Leyduin in Heemstede. Na afloop praten we na en drinken een kopje koffie of thee in de tuin.
Tijd: 10.00 – 11.30 uur. We verzamelen om 9.45 uur op de parkeerplaats van landgoed Leyduin.
U kunt zich aanmelden bij corrieleen@outlook.com / tel. 06-11258743. Vermeld s.v.p.: naam taalcoach en nieuwkomer(s).

Op zaterdag 20 augustus organiseert  Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland in samenwerking met Stichting Mozaïek een picknick.  We gaan proberen er net zo’n succes van te maken als twee jaar geleden. Alle taalcoaches worden met hun nieuwkomer(s) uitgenodigd voor deze picknick. Partners en/of kinderen mogen gezellig meekomen! Verder zijn natuurlijk alle nieuwkomers, die het leuk vinden om elkaar een keer te ontmoeten, welkom. Het is de bedoeling dat als u komt u dan een eigen gemaakt hapje meebrengt. En een kleedje om op te zitten. Wij zorgen dan voor de drankjes, de tafels en voor leuke speelactiviteiten.
Waar?             Op het speelbos Meermond, Cruquiusweg 47, Heemstede
Wanneer?       Zaterdag 20 augustus, van 14.00 tot 17.00 uur

Iedereen is welkom, maar wel even van tevoren aanmelden. Dan weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Dus als u het leuk vindt om te komen, meldt u zich dan aan via de mail: marlies@marliesvanheese.com

Speurtocht Haarlem centrum

Deze speurtocht hebben we meerdere keren vanuit de stichting georganiseerd. Nu vindt u de speurtocht hier op onze website, zodat u hem samen met uw nieuwkomer kunt lopen. U verkent samen een stukje van Haarlem-centrum op een gezellige en leerzame manier! Het is een goed voorbeeld van Taal in de praktijk. De nieuwkomer wordt gestimuleerd om in de praktijk een gesprek aan te knopen. Voor de speurtocht: gaat u naar speurtocht Haarlem-centrum en plattegrond Haarlem-centrum.

Het boekje  Taal in de praktijk kunt u downloaden via www.hetbegintmettaal.nl/taal-in-de-praktijk, log in via Extranet. U kunt het boekje ook geprint afhalen bij ons uitleenadres.

Bericht van taalcoach Sjoerd

Het is vandaag een jaar geleden dat Sjoerd Bakker werd benaderd om contact te leggen met een statushouder (hooggeschoold, docent geschiedenis, Turkse herkomst). En uitgerekend vandaag, 15 april 2021, hebben zij de 50ste online les gehad. Murat maakt goede vooruitgang en de gesprekken worden meer divers en krijgen diepgang.

Murat Cevik volgt op dit moment B1 bij Double Dutch en hij stuurt Sloerd gespreksonderwerpen waarop hij zich moet voorbereiden. Daarnaast gebruiken zij Taalcompleet A2.

Vandaag hebben zij gesproken over de ramadan bij hem thuis (met vrouw en twee dochters) en wat zij doen in plaats van het bezoek aan de moskee. Na de ramadan heb ik hem uitgenodigd voor een rondleiding in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Dat vond hij erg interessant. Vooral de geschiedenis van Adriaan Pauw en het praalgraf interesseert hem.

Met Pasen verraste Murat ons met een bezoek aan de voordeur. Een bos tulpen en een zakje met eieren. Zijn vrouw en kinderen kwamen ook mee. Hartverwarmend!

Bijeenkomst Nieuwe Taalcoaches

Woensdag 21 oktober was er een bijeenkomst voor nieuwe taalcoaches. Onze secretaris Corrie Leen vertelde een aantal belangrijke wetenswaardigheden. Daarna was er ruimte voor een genoeglijke discussie onder leiding van onze coördinator Clara Wittop Koning. Er werden ervaringen uitgewisseld en vragen besproken. De nieuwe taalcoaches vonden de bijeenkomst erg nuttig. We zullen dit soort bijeenkomsten in de toekomst blijven organiseren zolang de corona maatregelen een reguliere “meet-and-greet” onmogelijk maken.