Vrijwilligersprijs Heemstede voor Taalcoaches

Woensdagavond 27 november heeft onze coördinator Clara Wittop Koning uit handen van Sjaak Struijf, de wethouder ‘met onder andere de vrijwilligers in zijn portefeuille’ de prijs voor het beste vrijwilligersinitiatief 2019 van de gemeente Heemstede in ontvangst genomen. De prijs bestaat naast een geldbedrag uit een mooi beeldje.
Vier organisaties waren voorgedragen voor deze prijs. Naast de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland waren dat de Stichting De Vrolijke Noot, de Stichting Knuffeldier en  de organisatie Plexat. Sjaak Struijf benadrukte in zijn toespraak dat vrijwilligerswerk van groot belang is en dat de jury het behoorlijk moeilijk vond een keus te maken uit de voorgedragen initiatieven. Per slot van rekening heeft elk van de vier organisaties zijn eigen specifieke en belangrijke betekenis.
Wij zijn heel blij dat onze Stichting uiteindelijk als eerste uit de bus is gekomen. Wij zien deze prijs vooral als een groot blijk van waardering voor het werk dat alle taalcoaches week in week uit verrichten in het belang van onze cliënten. Een applaus dus voor al onze taalcoaches, die zich zo met hart en ziel inzetten voor de inburgering van statushouders. En een aanmoediging om zo door te gaan!