Meet & Greet in de Luifel

Op woensdag 28 november heeft de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland weer de halfjaarlijkse Meet & Greet gehouden in De Luifel aan de Herenweg in Heemstede, altijd een mooie gelegenheid om andere taalcoaches te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Gerard Wentholt, voorzitter van de Stichting, kwam met een blijde boodschap: gisteravond werd in het Raadhuis van Heemstede de winnaar van de Vrijwilligerspijs 2019 bekend gemaakt en dat was… Inderdaad!
Daarna volgde een korte inleiding over een nieuw initiatief voor statushouders: Sleutelpersonen Gezondheid. Sleutelpersonen zijn zelf migranten of vluchtelingen die hun weg in Nederland hebben gevonden. Een sleutelpersoon heeft het vertrouwen binnen de eigen gemeenschap maar ook affiniteit met de gezondheidszorg. Samen met een professional van de GGD, een welzijnsorganisatie, een wijkteam, een migrantenorganisatie kunnen getrainde sleutelpersonen gezondheidsvoorlichting geven en bemiddelen tussen gemeenten, zorginstanties en hun achterban. Ze kunnen een belangrijke brugfunctie vervullen. De inleiding werd verzorgd door Sandra Minderhout (GGD Kennemerland) en Sigalet Batha, sleutelpersoon in Haarlem.

Rond half zes was het etenstijd. Er werd er een Indisch buffet geserveerd, voorafgegaan door een soepje en gevolgd door een dessert. Het was de bedoeling dat alle aanwezigen na elke gang een andere plek zochten om zoveel mogelijk mensen, collega’s, te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Het resultaat was zeer geslaagd, ook dit keer een zinvolle bijeenkomst en… heerlijk eten!