Geslaagde Meet&Greet van taalcoaches

Op woensdag 12 juni heeft de Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland zijn halfjaarlijkse Meet&Greet gehouden in De Luifel aan de Herenweg in  Heemstede. Het programma bestond uit de toneelvoorstelling Stem van de Stad, geschreven en gespeeld door een groep vooral nieuwe Nederlanders. Daarna was er de mogelijkheid voor de taalcoaches elkaar te ontmoeten en informatie te krijgen bij een aantal standhouders.
De ruim 60 aanwezige taalcoaches en een aantal genodigden hebben zichtbaar genoten van de voorstelling Stem van de Stad. In deze voorstelling laat een bonte groep van spelers zien en horen hoe het is elkaar te ontmoeten in een land waar je oorspronkelijk niet vandaan komt. De groep bestaat uit mensen uit alle windstreken, oud en jong, anderstaligen en mensen met Nederlands als moedertaal. Naast hilarische momenten (“waarom moet je in Nederland een afspraak maken om iemand zomaar een cadeautje te geven?”) waren er ook veel momenten die tot nadenken aanzetten: als je jezelf openstelt voor contact is dat meer dan de helft van het succes. Zeker voor taalcoaches was de voorstelling een bevestiging van hoe waardevol hun inzet is voor de hulp bij het enigszins onder de knie krijgen van het Nederlands en de Nederlandse cultuur.
Het tweede deel van de bijeenkomst hebben de aanwezigen onder het genot van een hapje en drankje hun ervaringen kunnen uitwisselen. Bovendien kon men ook informatie krijgen over bijvoorbeeld stage en werk voor statushouders, over materiaal dat de stichting beschikbaar stelt aan taalcoaches, over de school van de meeste statushouders: het INTK, over de gemeente Heemstede en over de bibliotheek. Al met al een geslaagde ontmoeting.

Deze slideshow vereist JavaScript.