Zwemles voor statushouders

De Gemeente Haarlem subsidieert zwemlessen voor  volwassen statushouders. De organisatie van de zwemactiviteiten is in handen van Sportservice. Er zijn verschillende locaties waar de zwemlessen plaats vinden en er is een aanbod voor gemengde, afgeschermde en homogene groepen.
Eigen bijdrage altijd € 25,00 per maand en dit moet vooraf worden betaald bij het zwembad. Cliënten kunnen maximaal 12 maanden les krijgen. Het doel kan zijn het behalen van een zwemdiploma maar het overwinnen van de angst voor water, bewust worden van eigen kunnen en gevaren..
Heeft u als taalcoach een cliënt die voor deze activiteit in aanmerking komt? Dan kunt u zich wenden tot Jessica Frans van Sportsupport. Zij heeft formulieren, kan vragen beantwoorden en weet wat er nodig is. Bij aanmelding is een kopie van de verblijfsvergunning, HaarlemPas en een smartphone foto nodig. Aanmelden kan ook per e-mail. Jessica is met spoed op zoek naar een of meer groepen die uiterlijk maandag kunnen worden aangemeld bij een zwemvereniging. Ook begeleiders zijn van harte welkom!