Bericht van taalcoach Sjoerd

Het is vandaag een jaar geleden dat Sjoerd Bakker werd benaderd om contact te leggen met een statushouder (hooggeschoold, docent geschiedenis, Turkse herkomst). En uitgerekend vandaag, 15 april 2021, hebben zij de 50ste online les gehad. Murat maakt goede vooruitgang en de gesprekken worden meer divers en krijgen diepgang.

Murat Cevik volgt op dit moment B1 bij Double Dutch en hij stuurt Sloerd gespreksonderwerpen waarop hij zich moet voorbereiden. Daarnaast gebruiken zij Taalcompleet A2.

Vandaag hebben zij gesproken over de ramadan bij hem thuis (met vrouw en twee dochters) en wat zij doen in plaats van het bezoek aan de moskee. Na de ramadan heb ik hem uitgenodigd voor een rondleiding in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein. Dat vond hij erg interessant. Vooral de geschiedenis van Adriaan Pauw en het praalgraf interesseert hem.

Met Pasen verraste Murat ons met een bezoek aan de voordeur. Een bos tulpen en een zakje met eieren. Zijn vrouw en kinderen kwamen ook mee. Hartverwarmend!