Clara Wittop Koning koninklijk onderscheiden

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd u te benoemen tot lid van de Orde van Oranje Nassau”. Met die woorden besloot Astrid Nienhuis, burgemeester van Heemstede haar toespraak aan het adres van Clara Wittop Koning vanmorgen in het Raadhuis van Heemstede.

Onze coördinator Clara is vandaag geheel terecht in het zonnetje gezet en door het ontvangen lidmaatschap van de Orde van Oranje Nassau geëerd en bedankt voor haar maatschappelijke betrokkenheid en haar inspanningen als vrijwilliger. Clara was als vrijwilliger betrokken bij het Heemsteedse muziekleven en bij Stichting Vluchtelingenwerk. Maar de laatste jaren vooral als vrijwilliger van onze stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland bij het helpen met de integratie van asielzoekers en statushouders. Wij zijn natuurlijk als stichting erg blij dat Clara op deze manier de eer krijgt die ze volgens ons ook verdient. Tegelijkertijd is het duidelijk dat Clara nog lang door wil gaan met haar werkzaamheden als coördinator. Dat bleek met name toen ze na het opspelden van de versierselen door de burgemeester meteen liet weten aan alle aanwezigen dat de stichting nog steeds op zoek is naar nieuwe taalcoaches en dat zij stond te trappelen om gegadigden meteen aan ons bestand toe te voegen!

Clara, heel hartelijk gefeliciteerd dat je nu lid bent van het illustere gezelschap van de Orde van Oranje Nassau. En we hopen dat het je gegeven zal zijn nog heel lang als coördinator de belangrijke werkzaamheden binnen de stichting te blijven doen die je met zoveel enthousiasme, overtuiging en plezier doet.