NPO site: Net in Nederland

Net in Nederland, het onlineplatform van de NPO voor nieuwkomers bestaat twee jaar. Duizenden immigranten en vluchtelingen, weten de dagelijks de weg te vinden naar www.netinnederland.nl voor de Arabisch, Nederlands en soms Engels ondertitelde programma’s van de publieke omroepen zoals het Journaal, Klokhuis, De Luizenmoeder en De Rekenkamer. Of de korte informatieve Clipphangers vol taaltips en Nederlandse ‘weetjes’. Ze komen zo in aanraking met zowel de Nederlandse taal en als wat Nederland bezighoudt.
Het NOS Journaal verschijnt dagelijks op de site met Arabische en Nederlandse ondertiteling. In de overzichten of via de zoekfunctie kan gebladerd worden door eerder verschenen programma’s. De redactie schrijft artikelen over allerhande onderwerpen (van taaltips tot gezondheidszorg) en maakt daarbij gebruik van tv-fragmenten.
Wekelijks verstuurt NPO Net in Nederland een nieuwsbrief met een selectie van verschenen programma’s en artikelen. U kunt zich voor de Nieuwsbrief aanmelden.