Van Taal naar Stage naar Werk

Goed nieuws van het Platform Van Taal naar Stage naar Werk: een van onze taalcoaches heeft een statushouder succesvol bemiddeld naar werk. De betreffende Syriër, van huis uit journalist, werkt nu in Den Haag bij een Arabische nieuwszender
We willen alle taalcoaches graag oproepen om het CV van uw cliënt naar ons op te sturen, wanneer deze toe is aan een volgende stap in het thuisraken in Nederland: het vinden van een werkomgeving. Het formulier Curriculum Vitae voor stage en vrijwilligerswerk kunt u  downloaden en in vullen of in te laten vullen. U kunt het ingevulde formulier sturen naar stagetaalcoach@gmail.com.  Voor een goede match tussen het bedrijf en de nieuwkomer is informatie over leeftijd, taalvaardigheden, opleiding en wensberoep/-werkkring extra belangrijk. Wanneer de gegevens binnen zijn gaan we aan het werk om een geschikte plek te vinden.

verhalen welkom

Veel taalcoaches zijn zelf ook bezig zijn met het zoeken naar een stage- of werkplek voor hun cliënt. Het Platform Van Taal naar Stage naar Werk denkt  dat het een verrijking van de website zou zijn om geslaagde (maar ook minder geslaagde zoektochten) hier te vermelden. Voor collega’s kan het erg stimulerend zijn uw verhaal te lezen. Stuur uw verhaal dus in.
Inmiddels hebben we al veel ervaring met wat er zoal bij komt kijken om een stage of werkplek te vinden. Dus mocht u vragen hebben, laat het ons weten (via stagetaalcoach@gmail.com).
Hebt u vragen over inkomen/werk/stage in combinatie met uitkering,? Kijk op www.iasz.nl.