Welkom op onze nieuwe site

De taalcoaches van Zuid Kennemerland hebben een eigen website! Het begon allemaal in 2013 toen Clara Wittop de Koning, maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk, het initiatief nam om vrijwilligers te zoeken voor een groepje vluchtelingen. Deze vrijwilligers, zouden de vluchtelingen helpen  bij het leren van de Nederlandse taal. En wat begon als een simpel coördinatieklusje voor een klein aantal vrijwilligers en wat vluchtelingen, is uitgegroeid tot een dagtaak: Clara staat ruim  250 vrijwillige taalcoaches bij. Gelukkig heeft ze inmiddels een aardige club mensen om zich heen die haar helpen bij de vele activiteiten. Het werk van de taalcoaches is inmiddels ondergebracht in een Stichting (maart 2017) met een bestuur. Deze nieuwe website is voor de taalcoaches. Zij vinden er informatie, antwoorden op veel gestelde vragen, nieuws over activiteiten, tips en hulpmiddelen voor hun werk.